Herkese Merhaba!


Ben Mihriban. Bloguma hoş geldiniz. Hacettepe Üniversitesi’nde diş hekimliği okuyorum ve 4. sınıftayım. Bu blogu açma sebebim ağız ve diş sağlığıyla ilgili kafalardaki soru işaretlerini bir miktar da olsa giderebilmektir. Bilgi paylaştıkça çoğalır ve Türkiye’de ağız hijyen eğitimleri ve alışkanlıkları çok yetersiz. Bu durumun iyileştirilebilmesi için biz diş hekimlerinin sorumluluğu çok büyük. Hastalarımız genelde ağrı sonucu diş hekimine geliyor ve diş hekimlerinin sadece bu durumlarda devreye girdiğini düşünüyor fakat bir diş hekiminin daha önemli bir görevi varsa bence bu, hastalık ortadan çıkmadan hastalığın önlenmesi için gerekli adımları atmasıdır.
          İşte tam da bu yüzden buradaki yazılarımda ağız yapılarını, dişleri tanıtmaya çalışacağım. En basitinden bir diş çürüğünün neden ve nasıl oluştuğunu anlatmaya çalışacağım. Çünkü sebebini bilirsek çok daha kolay önleyebiliriz ve bu konuda daha motive oluruz. Günlük hayatta kullanabileceğiniz ve çok bilinmeyen bilgileri sizlere sunup aynı zamanda da diş fırçası ve macun seçimi hakkında da çeşitli bilgileri sizlere sunmayı hedefliyorum ki bu genelde hastalarımız tarafından en çok sorulan soru oluyor. Gargara kullanımı gerekli mi, bunu tartışacağız. Herkesin korkulu rüyası ama bilinçli yaklaşım ve erken teşhisle önlenebilen ağız kanserlerinden bahsedeceğiz. Bunlardan başka diş hekimliği estetik alanında çok revaçta şu sıralar. Laminate(porselen yaprak diş) uygulamaları, diş beyazlatma, dijital gülüş tasarımları, diş etinin kesilerek düzeltmesi ve daha nicesi hakkında herkesin aklına takılan sorular vardır. Bunları tanıtıp avantaj, dezavantaj ve tedavi alternatiflerini anlatmaya çalışacağım. Hastalarımız bu avantaj ve dezavantajlar konusuna ne kadar hakim olursa, hekimiyle birlikte kendisine uygun tedaviyi o kadar iyi belirleyebilir, kafa karışıklıkları ve yanlış anlaşılmalar ortadan kalkar diye düşünüyorum.
          Her cumartesi bir gönderi paylaşmayı düşünüyorum. Yorumlarda aklınıza takılan soruları sorabilir, hakkında yazılmasını istediğiniz konular varsa yazabilirsiniz. Araştırıp paylaşmaktan mutluluk duyarım.
Şimdilik söyleyeceklerim bu kadar. İçerik zamanla istek ve gerekliliklere göre şekillenecektir.
Unutmayın, gülünce çok güzel oluyorsunuz :)

Yorumlar

  1. Gündelik hayatta hepimizin dış hekimimize sormaya cekindigimiz sorunların çözümlerini bizimle paylaşacak olman çok değerli. Mesleğini severek yapacak senin gibi niceleriyle karşılaşırız umarım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa, ne güzel bir yorum bu çok teşekkür ederim. ♥

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ağız Bakımı Haftaları ~ Diş ipi, arayüz fırçası ve gargaralar

Herkesin Kabusu 20 Yaş Dişleri

Ağız Bakımı Haftaları ~ Diş Fırçalama